Cred că vei certifica tot ce vei repara



Viața la bloc este cea mai complexă modalitate de supraviețuiere a unui cetățean care își plătește facturile la timp. Lucrurile nu sunt așa de roz, cum le vede bătrâna doamnă de la etaj care face inventarul tuturor celor care trece de pragul ușii sau este la zi cu tot ceea ce ține de activitatea ta personală, cât și de activitatea profesională(de la studii la locul de muncă). Ce te faci atunci când fix aceeași persoană interesată de tot ceea ce se petrece în jurul tău, reușește să aibă un iubit, care nu este tatăl copilui, evident și vine după o seară petrecută în club alături de stimabă printre licorile bahice și încearcă să parcheze.

O parcare nereușită, cred că avusese ghinion sau mai bine spus cred că eu o să am, dacă pică tavanul, că izolația arată de mine. Și se uită ca ”vițelul la poartă nouă” să nu fim sensibili, dar așa este o vorbă din popor. Ce să-i faci, dacă acel perete era în drumul omului. Nu am vrut sau nu am știut. Așa se spune și când nu știi cât de important este un certificat energetic. În cazul domnului, a fost peticit peretele ca să scape basma curată din asta.
                                      

Mai ales că din 2016 a intrat în vigoare legea privind obligativitatea afișării certificatului energetic. În acest context, brașovenii vor ajuta la repararea  clădirilor din centrul orașului, sper să se gândească și la cetățenii care locuiesc la bloc. Nu de alta, dar la mine situația este clară. Eu am izolat peretele și câțiva vecini, restul nu au izolație. Mai are rost să pun în calcul geamurile din epoca preistorică care încă sunt prezente în două astfel de locuințe din același imobil.


Termoviziune in infrarosu (termografie in constructii)
În curând și blocul în care locuiesc, o să fie reabilitat și poate toți stimabilii veniți la cucoanele atotștiutoare vor parca cu grație. Geamurile de termopan schimbate de pe scara blocului, izolarea în interiorul și în exteriorul blocului ne vor ajuta să menținem căldura și să nu se mai vadă petele acelea imense de mucegai din holul mare, fix cum intri în scară. Până când ne vom civiliza, cu toții, inclusiv cei care vin din străinătate și își uită limba maternă. Cred că este imperios necesar ca orice clădire să fie reabilitată pentru a verifica o termografie  pentru a putea aprecia, unde se poate îmbunătăți clădirea, deoarece nu ne dorim să devină o piesă de muzeu, veche, prăfuită și în stare de degradare. Certificatul energetic ieftin este important pentru termoviziunea clădirii, prin intermediul termoviziuni în infraroșu, unde observăm care sunt zonele unde se pierde căldura.
Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018.

0 Comentarios

Opinia ta este importantă pentru mine. Aici îți poți așterne ideile despre subiectul abordat.

Translate

Follow Me On Instagram