Alicia, un înger care duce o luptă strânsă cu simțul auditiv





      Alicia este  un copilaș în vârstă de 4 anișori care are nevoie de un implant cohlear pentru a auzi și a înțelege lumea din jurul ei. Orice sunet se pierde într-un neant pentru Alicia, orice zgomot reprodus la televizor nu are nicio valoare atunci când unul dintre simțurile principale se pierd.
             


Vârsta fragedă a copilăriei nu ocolește durerea și o boală cruntă prin care poți pierde un simț prioritar în viață. Alicia trăiește într-o lume în care  muzica este doar un termen, asemenea liniei melodice  de la un film sau de la un desene animat. 
                  


Totul a început la vârsta de 2 ani atunci când părinții au depistat că fetița numai poate să recepteze sunete, de la bătutul palmelor la strigarea acesteia pe nume. Alicia nu avea nicio reacție atunci când se auzea un clinchet sau un  zgomot mai strident. 


Temerea mamei se adeverise, fetița își pierduse simțul auzului. După un control auditiv la spitalul Marie Curie din București au descoperit faptul că micuța suferea de hipoacuzie neurosenzoriala bilaterală profundă, un diagnostic care a venit ca un trăsnet pentru tinerii părinți. 



Coșmarul se dezlănțuise atât pentru părinți cât și pentru micuță deoarece trebuiau să accepte un adevăr inevitabil, în care spitalul și medicii deveneau a doua casă. 


 În primii ani de viață copilașii sunt asemenea unui burete care absoarbe (apa iar micuța)  gesturile părinților și preia informațiile din jur.  După o lungă luptă, în data de 22 octombrie 2014 a suferit o  intervenție chirurgicală pentru activarea primului implant cohlear însă pentru al doilea implant are nevoie de 25000 euro .
               


Mama fetiței Luca Gina Gabriela are nevoie de susținerea noastră iar în cazul în care dorești să afli mai multe detalii despre fetiță  puteți trimite mesaje pe numărul 0741385879. Acest caz este susținut de Asociația Salvează o inimă și vă invit să fiți alături de acest îngeraș pentru a deveni un copil normal pentru a se bucura de cea mai frumoasă etapă a vieții.

0 Comentarios

Opinia ta este importantă pentru mine. Aici îți poți așterne ideile despre subiectul abordat.

Translate

Follow Me On Instagram