În căutarea unui certificat energetic


În căutarea unui certificat energetic, cursa maraton de a ne documenta abia acum începe. Sigur că o locuință care are pereții încălziți reduce costul cosiderabil, mai ales atunci când stăm la bloc, dar cred că unul dintre impedimente este acela când vecinul nostru emigrează pe alt plai, pentru a câștiga o sumă considerabilă de bani. Pereții neîncălziți devin surse de eliminare a căldurii și acest lucru se poate observa cu ușurință în factura de la gaz. 

Călătoria noastră începe cu o serie de întrebări despre economisirea acesteia și despre o locuință care este cuprinsă în clasele energetice ”A” și ”G”, în funcție de cât de mare este consumul. Esențial este cum putem să micșorăm costurile facturilor. Una dintre soluții este să ne izolăm locuința, pentru a nu se mai produce aceste pierderi de căldură.


In același timp, avem nevoie și de un astfel de certificat, deoarece așa ne putem da seama care este costul locuinței cumpărate. Dacă înainte certificatul energetic era opțional, acum este obligatoriu indiferent dacă locuiește la bloc(la fel ca mine), casă, birouri, clădiri de învățământ, hoteluri, restaurante, spitale și tot felul de imobile, conform Legii 372/2005 si a Legii 159/2013.

Acest certificat este important mai ales, atunci când achiziționăm o locuință nouă, fiindcă este un document util și extrem de important. O soluție alternativă ar fi să ne consultăm cu un auditor energetic care ne poate furniza informații importante despre profilul energetic al clădirii și despre cum poate să reducă costurile prin modernizarea clădirii în așa fel încât să fie rentabil din punct de vedere economic.

În căutarea unui certificat energetic eficient care să-mi asigure un cost mai mic la facturile de încălzire, reprezintă o economisire pe termen lung și o investiție de a renova locuința pentru a beneficia de un grad mic de consum. Mno, fiecare om optează pentru cei mai puțin, de durată și care să fie util.

La mine în bloc, fie vorba între noi e mai rentabil să dai muzica la maxim 3 nopți și 3 zile, apoi să te întorci în străinătate, decât să plătești facturi și să lucrezi pe un salariu pe minimul pe economie. Mai bine terorizezi vecinii de două ori pe ani, chiar dacă consumul este mai mare, decât să-ți renovezi locuința și să dai muzica la maxim de câteva ori. 

Mno, dacă-i musai cu plăcere, să merem să ne facă un certificat energetic și să ne verifice imobilul și structura acestuia. In funcție de consum se stabilește clasa energetică în care o să fie încadrat. Sper ca imobilul în care locuiesc să fie unul încadrat la o clasă de consum mai mică, cel puțin așa vreau să reiasă din termografia și termoviziunea clădirii, deși tare aș vrea să mai renovez câte ceva prin ea, dar să fie cu folos.
Acest articol  a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017 .

0 Comentarios

Opinia ta este importantă pentru mine. Aici îți poți așterne ideile despre subiectul abordat.

Translate

Follow Me On Instagram