Mobilizarea Universităţilor pentru Combaterea Discriminării


                                           Coperta raport_2


Proiectului „Mobilizarea Universităţilor pentru Combaterea Discriminării” se află la final. Evenimentul de închidere a acestui proiect, va avea loc joi, în data de 10 martie 2016, ora 09:45, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene din strada Vasile Lascǎr nr. 31, Bucureşti (Spațiului Public European).

Combaterea discriminării este un subiect interesant ce a fost analizat în cadrul Universităților din România. Egalitatea de șanse este unul din principiile care ar trebui să caracterizeze orice societate democratică ce se bazează pe respectarea drepturilor și libertăților cetățenești. Egalitatea de șanse acordată atât elevilor de etnie română, rromă sau moldovenească constă și  în faptul că profesorii contribuie la formarea unor tineri, care vor să se specializeze într-un domeniu, fără să discrimineze.

În mediul universitar românesc, discriminarea nu este atât de evidențiată, așa cum o întâlnim în liceu, când se transferă un elev de la un liceu mai slab sau invers. Dar, acest fenomen există și în mediul academic, 


Proiectul  este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România www.eeagrants.org

Tu ce părere ai despre proiectul „Mobilizarea Universităţilor pentru Combaterea Discriminării”? Ce impact a avut acest proiect?

0 Comentarios

Opinia ta este importantă pentru mine. Aici îți poți așterne ideile despre subiectul abordat.

Translate

Follow Me On Instagram