Compania Google sărbătorește 17 ani de la înființare





Compania Google sărbătorește 17 ani de la înființare. Brandul american deține cel mai important motor de căutare din lume. Logo-ul realizat cu ocazia aniversării este creat sub forma unei treceri de la trecut, la prezent, precum și statornicia motorului de căutare, ce s-a dezvoltat pe plan internațional. 


Compania Google a fost fondată în 1998 de doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page şi Sergey Brin. De-a lungul timpului sediul din garaj a devenit un o corporație multinațională.


La început, Google.com s-a numit  BackRub și a funcționat  pe serverele de la Stanford  Termenul ”Google” este un joc de cuvinte pornind de la „googol”, un termen matematic pentru numărul reprezentat de cifra 1 urmată de 100 de zerouri și întruchipează misiunea lui Larry și a lui Sergey, aceea de a organiza o cantitate aparent infinită de informații de pe internet.


Larry a lansat un „Buletin informativ pentru prietenii Google” trimis lunar, pentru fanii motorului de căutare și s-a perfecționat. Actualitatea informațiilor aduse publicului din orice domeniu de activitate, a adus un val de popularitate motorului de căutare.


Sigla a fost modificată de-a lungul timpului, dar și-a păstrat forma. Doodle de anul acesta este reprezentat de calculatorul  cu tub, ce semnifică longevitatea companiei.

Compania Google sărbătorește 17 ani de la înființare și a reușit să-mi stârnească interesul prin volumul de informații oferite cu ajutorul motorului de căutare google.com.



 Tu ce părere ai despre motorul de căutare Google? Cu ce noutăți ai vrea să te surprindă pe viitor?

0 Comentarios

Opinia ta este importantă pentru mine. Aici îți poți așterne ideile despre subiectul abordat.

Translate

Follow Me On Instagram